About New Era Publications International ApS

Om New Era Publications International ApS, förläggare åt L. Ron Hubbard internationell bestsellerförfattare bland annat på New York Times bestellerlista

New Era Publications International, beläget i Köpenhamn, Danmark, är förläggare och publicerar den internationella bestsellerförfattaren L. Ron Hubbards verk, både skönlitterära och de av annat slag.

New Era publicerar och distribuerar Hubbards böcker, inbundna såväl som pocket, och annat material i Europa, Storbritannien, O.S.S., Indien och Mellanöstern. New Eras systerorganisation – Bridge Publications, Inc. i Los Angeles – publicerar hans arbeten i Nord- och Latinamerika, Afrika, Asien, Australien, Nya Zeeland och Stilla havsområdet.

New Era Publications etablerades 1969 och har under den största delen av sin fyrtioåriga historia befunnit sig i hjärtat av Köpenhamn med lagerhus i Amager, ett förortsområde. I och med att New Era marknad växte och expanderade in i nya länder blev det ofta nödvändigt att man tryckte i små upplagor och man installerade således den första digitala pressen 2003.

L. Ron Hubbard erkändes år 2006 av Guinness World Records som världens mest publicerade författare, med 1084 titlar, och han erkändes också som författaren med mest översatta arbeten. För att kunna möta den starkt växande globala efterfrågan på L. Ron Hubbards arbeten har New Era genomlevt en kontinuerlig expansion.

New Era har, bara sedan 2006, ökat sin produktion med 600 %. Man har sedan 2007 producerat 5,2 miljoner böcker och andra publikationer som representerar 3246 olika titlar av Hubbard.

New Eras personal och administrativa chefer har uppnått denna produktionsnivå genom teknologiska framsteg och en organisatorisk expansion som saknar motstycke. Efter att man växt ur sina produktionslokaler inne i Köpenhamn började man med att flytta till nya lokaler i Smedeland, beläget i förorten Glostrup.

Tack vare ett intensivt program för implementering och utbildning av personal, baserat på L. Ron Hubbards administrativa principer, kunde man etablera en strömlinjeformad och högeffektiv verksamhet som drev upp produktionskapaciteten till aldrig tidigare skådade nivåer. Som en del av detta moderniserades New Era produktionslinje för boktryckning med högteknologiska pressar flankerade av ytterligare fyrtiotalet maskiner.

Med den historiska utgivningen år 2009 av L. Ron Hubbards inledande böcker i Dianetik och Scientologi på trettiosex nya språk transformerades New Era sin verksamhet för att på nytta höja sin produktionskapacitet. Sedan dess publicerar man böcker för vad som betraktas vara pionjärområden – platser där översatt material av L. Ron Hubbard länge har varit efterlängtat, såsom Tjeckiska republiken, Slovakien, Litauen, Turkiet, Thailand, Korea, Kuwait, Egypten and Ukraina. Bara antalet och omfång av titlar och språk gör det nödvändigt för New Era att ha ett system där man kan trycka enligt behov, så att man fyller order i den takt de kommer in. Detta möjliggjordes med ny teknik för bokproduktion.

Idag erkänns New Era Publications internationellt som ledare inom digital tryckning, detta tack vare att man har expanderat från en tryckeriverkstad i en lokal, till en fullskalig, högteknologisk digital anläggning för boktillverkning, med tryck, omslagstillverkning, bindning, paketering och skeppning, allt under ett enda tak.

Eller som en yrkesman inom branschen som är bekant med New Eras verksamhet och produktionsnivå uttryckte det: ”de är en av de mest moderna förläggarna i världen.”

Efter att nu ha intagit en tätposition inom förlagsindustrin i det tjugoförsta århundradet, fortsätter New Era att möta den hela tiden internationellt ökande efterfrågan på Dianetikens och Scientologins lösningar, och man producerar och distribuerar L. Ron Hubbards material på en helt ny nivå i dussintals nationer.